Aplicam filtrul...

Role copii

Filtreaza produsele

154.00 lei

Adauga in cos
Stoc Limitat

194.00 lei

Stoc Limitat

194.00 lei

Adauga in cos
Stoc Limitat

194.00 lei

Adauga in cos
Stoc Limitat

194.00 lei

Seteaza alerta stoc
Lipsa Stoc

129.00 lei

Seteaza alerta stoc
Lipsa Stoc

278.00 lei

Seteaza alerta stoc
Lipsa Stoc

278.00 lei

Seteaza alerta stoc
Lipsa Stoc

154.00 lei

Seteaza alerta stoc
Lipsa Stoc

154.00 lei

Seteaza alerta stoc
Lipsa Stoc

158.00 lei

Seteaza alerta stoc
Lipsa Stoc

194.00 lei

Seteaza alerta stoc
Lipsa Stoc

263.00 lei

Seteaza alerta stoc
Lipsa Stoc

Despre role copii

Ca parinte, ar trebui sa stii ca, inca de la varsta de 3 - 4 ani, cei mici sunt candidati seriosi la purtarea unei perechi de role pentru copii. La fel ca bicicleta sau trotineta, rolele necesita o buna stapanire a echilibrului, asa ca cei mai multi copii incep sa prefere rolele abia dupa varsta de 6 ani.

Iata ce astfel de produse exista pe piata si cum ar putea fi clasificate:

- Role pentru avansati si role pentru incepatori. Primele ating mai usor viteze mari si au diferite accesorii de prindere. Celelalte sunt de tipul patine cu rotile si au roti dispuse doua cate doua (nu in linie). Aceste role cu 4 roti pentru copiii mici, utilizate in special de la 3 ani, asigura o stabilitate mai mare.

- Patine fixe sau reglabile. Primele pot fi utilizate maxim 8 luni sau chiar mai putin, daca ne gandim ca, in anumite perioade de dezvoltare, unii copii cresc mai rapid. Celelalte tin cel putin 3 - 4 ani, intrucat talpa se mareste cu 2 pana la 4 marimi, datorita accesoriilor de modificare a formei.

- Role simple sau multifunctionale. Cum rolele sunt pentru vreme buna, producatorii s-au gandit si la modele de patine 3 in 1, carora, in sezonul rece, li se detaseaza rotile si li se monteaza lama pentru gheata.

- Role clasice sau moderne. Pe langa cele din plastic, exista si role ceva mai cochete, din material textil, numite ghete sport cu patine, pentru adolescentii care tin foarte mult la tinuta lor, chiar si cand practica sport.

Cum alegi cele mai bune role pentru copii

In functie de varsta. Cu cat copilul e mai mic, cu atat trebuie cautate produse care sa il ajute sa isi tina mai bine echilibrul. Asa sunt rolele cu 4 roti dispuse doua cate doua, dar si cele care au sisteme de franare. De asemenea, important de luat in seama este faptul ca nu ar trebui sa achizitionati role cu mult mai mari, planificand sa le poarte mai mult, caci este in dezavantajul celui mic: piciorul nu va sta comod si pot aparea accidente.

In functie de sistemul de prindere de picior. Deosebit de important pentru a practica in siguranta mersul pe role este ca piciorul sa aiba acelasi unghi de inclinare ca gheata. Tocmai de aceea, trebuie ca aceasta sa fie prinsa foarte bine (dar nu extrem de strans) de picior. Folosite concomitent, cele mai bune sisteme de prindere sunt: clapeta deasupra gleznei, banda cu arici (ori o alta clapeta) in jurul gleznei si eventual siret.

In functie de roti. Exista, de asemenea, modele cu roti de PVC, care diminueaza viteza, dar si din cele cu roti performante si rulmenti, care asigura un rulaj perfect pe orice suprafata.

Indiferent de ceea ce vei alege pentru copilul tau, nu uita ca este obligatoriu sa achizitionezi si accesoriile care ii vor atenua cazaturile inerete acestui sport - casca de protectie, genunchiere si cotiere.
Am avut o experienta placuta.. Am fost contactat a doua zi dimineata[am dat comanda seara] pentru confirmare. Nu au fost probleme cu produsul si nici cu livrarea. Va multumesc!
George Mariti, 26.01.2017
Exeprienta mea a fost una foarte buna, comunicarea cu magazinul a fost eficienta, produsul este exact ce ma asteptam si a ajuns foarte rapid.
Rodica, 04.10.2016
Recomand cu căldură!
Eugen-Alexandru Rosca, 25.10.2016